CHARMANT

Ochelari de vedere Charmant

Charmant  Group Japonia – 59 de ani de tradiție

Fondat în Japonia, în anul 1956, Grupul Charmant este recunoscut drept specialistul mondial al monturilor din titan. Charmant Group ocupă primul loc în topul producătorilor niponi de ochelari, având centre operaţionale destinate dezvoltării şi cercetării, producţiei şi vânzării răspândite în întreaga lume. Datorită capacităţilor tehnologice unice, tehnicilor speciale de fabricaţie şi controlului riguros al calităţii, brandul Charmant este sinonim cu ramele perfecte din titan. 

Designul inovator, tehnicile artizanale, utilizarea celor mai avansate tehnologii de micro-sudură cu laser de înaltă precizie și a unor materiale cu proprietăți unice în domeniu sunt factorii care permit realizarea constantă a unor colecții de ochelari biocompatibili, remarcabili prin stilul foarte distinctiv, precum și prin usurință, confort și durabilitate.

Continua inovație tehnologică, perfecta adaptare a strategiilor de marketing şi înalta calificare a forţei de vânzări se completează reciproc pentru a oferi, în mod constant, servicii excelente. Toate acestea formează sinergii ce permit grupului Charmant să ofere atât produse de calitate superioară, cât și servicii peste așteptări, transformând grupul Charmant într-o companie multinaţională şi un lider al industriei mondiale a ochelarilor.

 

1956 – Charmant porneşte prima producţie de componente pentru ochelari şi introduce o suită de îmbunătăţiri în tehnicile de producţie.

1975 – Charmant îşi extinde orizontul operaţional, dezvoltând linii de produse sub licență proprie. Un fapt remarcabil îl constituie lansarea sistemului de vânzare directă, primul de acest gen în domeniul opticii medicale, un serviciu ce a permis grupului să devină un producător de ochelari de înaltă calitate.
1980 - Datorită introducerii procesului de prelucrare a titanului, grupul Charmant a realizat un pas revoluţionar în evoluţia sa, dobândind astfel o mai mare vizibilitate, precum şi o poziţie distinctă în industria mondială a ochelarilor.
Datorită capacităţilor tehnologice unice şi a tehnicilor de fabricaţie speciale, în întreaga lume, marca Charmant devine sinonimă cu ramele din titan.
Prin cercetarea necontenită a unor noi materiale şi a unor noi tehnici de fabricaţie, Grupul Charmant a continuat să-şi extindă portofoliul de produse.

1983 – lansarea primei colecţii Pure Titanium

1990 – realizarea în premieră mondială a primelor monturi din Beta Titanium (ß-Titanium), un material mai lejer şi mai rezistent în raport cu titanul pur

2007 – lansarea Memory Titanium, un material nou înzestrat cu memoria formei şi cu o flexibilitate de zece ori mai mare în comparaţie cu oţelul de arc

2008 – crearea şi dezvoltarea Z-Titanium, un alt aliaj revoluţionar, fără vanadiu, fier, cupru sau nichel, care va constitui punctul de pornire pentru Charmant-Z, una dintre colecţiile cele mai elegante, sofisticate şi, în acelaşi timp, de succes ale Charmant Group

2009 – colaborarea cu centre de cercetare de înaltă competenţă în studiul materialelor, au permis apariţia unui nou aliaj: Excellence Titan. Acesta combină uşurinţa excepţională specifică titanului cu înalta flexibilitate a materialelor înzestrate cu memoria formei, fiind cel mai confortabil dintre aliajele pe bază de titan pe care Charmant Group îl oferă astăzi clienţilor săi. Înaltele calităţi fizico-mecanice şi ergonomice sunt completate de stabilitatea chimică şi biocompatibilitatea titanului, oferind purtătorului un confort ridicat in utilizare.

2011,  20 aprilie – Charmant Group a fost distins cu „Premiul pentru Aportul la Industria Laserului” (Laser Industry Contribution Award) din partea The Laser Society of Japan, pentru tehnologia sudurii cu laser de înaltă precizie utilizată la execuția colecției LineArt CHARMANT.

2011, 4 octombrie  – Charmant Group a primit Good Design Award pentru noua balama LINKS FUNCTION confecționată din Excellence Titan, ce intră în componența unor monturi din colecția Charmant-Z (ramele de vedere Z ZT11766, ZT11767, ZT11768 și ochelarii de soare ZT11253, ZT11254).

2012, 3 februarie - Charmant Group a primit Premiul Special la cea de-a 4-a ediție a Monozukuri Nippon Grand Award, un program special de premiere sponsorizat de Guvernul Japoniei. Premiul a fost acordat pentru utilizarea materialului Excellence Titan și a tehnologiei de sudură cu laser, ambele făcând parte din colecțiile premium LineArt Charmant si Charmant-Z.

2012, 24 octombrie - Montura ZT1175 a primit EOY 2013 în cadrul categoriei “Funcționaliate şi Tehnologie”. Rama aparține colecției Charmant-Z şi are ambele braţe echipate cu LINKS FUNCTION. În cadrul celei de-a 25 ediţii a evenimentului IOFT (International Optical Fair Tokyo), desfăşurat la Tokyo între 22 şi 24 octombrie 2012.

2013, octombrie
Monturile Opera XL2040 și XL2041 au fost distinse cu prestigiosul trofeu Good Design Award 2013 acordat de către  Japan Institute of Design Promotion în categoria obiecte personale. Opera poartă amprenta unor modele signature pentru colecția LineArt Charmant, una din cele mai exclusive game de ochelari adresate femeilor ce apreciază accesoriile neostentative. Inspirația și creativitatea designerilor Charmant s-a concretizat în rafinamentul și eleganța întregii monturi Opera, frumusețea și excelența fiind dublate de fantezie și emoție. Juriul a premiat calitatea designului și, îndeosebi, modul inovativ de rezolvare a flexibilității brațelor. Performanțele aliajului Excellence Titan sunt dublate de tehnologia micro-sudurii cu laser de înaltă precizie, comportamentul elastic al celor 7 segmente filiforme de material completând aspectul delicat și inedit al brațelor. Pe langă faptul că monturile Opera denotă un spirit sofisticat, în ton cu universul muzicii clasice – colecția apelează la titulaturile Duet, Trio, Rondo, Quintet pentru a identifica modele cu brațe duble, triple, cvadruple, cvintuple – ele confirmă capacitățile tehnologice ale Charmant Group și posibilitatea realizării unor monturi optice cu design revoluționar.

Excellence Titan este un aliaj super-flexibil din titan dezvoltat și patentat de Charmant Group, ce permite adoptarea unor soluţii îndrăzneţe de design. Ușurința și flexibilitea monturii confecţionate dintr-un material înzestrat cu memoria formei contribuie decisiv la succesul adaptării anatomice. Înaltele calităţi fizico-mecanice şi ergonomice sunt completate de stabilitatea chimică şi biocompatibilitatea titanului, oferind purtătorului un confort ridicat in utilizare.

2014, iunie
Colecția LineArt Charmant s-a clasat pe poziția secundă în cadrul competiției Pont d’Or 2014, în categoria destinată ochelarilor luxury. Selecția finală s-a bazat pe rezultatele unui studiu efectuat de revista franceză Inform' Optique în cadrul unui eșantion format din 11000 de magazine de optică medicală. Opticienii au avut de evaluat 50 de mărci ce activează în industria de profil, acordând calificative fiecărei categorii de produse. Modelul XL2053 GP a câștigat trofeul Pont d'Argent 2014, fiind preferat pentru ansamblul clasic de beneficii cheie – ușurința, confortul și biocompatibilitatea, alături de care au contat atribute relevante pentru orice purtătoare, precum designul refinat și fiabilitatea aliajului din Excellence Titan.

 

Solicita o oferta la 0723.443.353, office@medicaloptik.ro sau completeaza formularul de contact.