PERSOL

Ochelari de vedere Persol

1917-1930

Torino 1917, Giuseppe Ratti, fotograf si detinatorul companiei "Berry Opticians" a inceput o aventura ce avea sa duca la un succes international de proportii. Intr-adevar, era vorba de o curte in Via Caboto unde a inceput sa produca ochelari avansati din punct de vedere tehnologic, proiectati sa satisfaca nevoile pilotilor si pasionatilor de automobile ce aveau nevoie de confort, protectie si vedere optima.

1930-1950

Consecvent in dezvoltarea modelului "Protector", ghidat de intuitia si determinarea de a crea ochelari de soare cu adevarat revolutionari in materie de calitate si lejeritate, a creat brandul "Persol" (Persol provine de la "per il sole" insemnand "pentru soare", subliniind functionalitatea acestor ochelari in protejarea impotriva razelor de soare).

1950-1970

Modelul 649, construit pentru conducatorii de tramvaie din Torino ce aveau nevoie de ochelari de dimensiuni mari pentru a le proteja ochii impotriva curentului si prafului, a fost creat in 1957. Noutatea designului acestui model l-au transformat intr-o pereche de ochelari de mare succes, copiat de-a lungul timpului de multi competitori, iar in 1961 au intrat in legenda cand Marcello Mastroianni i-a purtat in filmul “Divorce Italian Style”.

1970-1990

Anii '80 au fost marcati de o atentie crescuta considerabil asupra inovatiei tehnologice si a grijii asupra produselor finite. Intr-adevar s-au organizat numeroase expeditii pentru a testa lentilele ochelarilor Persol la altitudini ridicate si in desert, verificand performanta acestora in conditii extreme si pentru a experimenta folosirea materialelor inovative.

1990- Pana azi

La inceputul anilor '90, imaginea liniei de dama Persol a fost incredintata actritei italiene Ornella Muti, pentru care Persol a creat o pereche de ochelari incredibil de populari (elegantul model 830), iar apoi in 1993-1994 au creat ochelarul (Carol 853) pentru modelul Carol Alt.

Fiind un brand extrem de popular in intreaga lume, putem enumera o multitudine de celebritati purtatori de Persol precum Ryan Gossling, Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock, Tobey Maguire, Heidi Klum, James Franco, Miranda Kerr, Jay Z sau renumitul antrenor al Borussiei Dortmund, Jürgen Klopp. Aceasta este doar o mica parte din multitudinea de personalitati ce au ales sa poarte acest brand, atat datorita designului sau, al sonoritatii brandului si al calitatii acestuia.

Solicita o oferta la 0723.443.353, office@medicaloptik.ro sau completeaza formularul de contact.