TOM FORD

Ochelari de vedere Tom Ford

Născut in Austin , Texas este unul dintre cei mai de succes si respectați designeri din zilele noastre. Câștigatorul a numeroase premii pentru design, ascensiunea sa in modă a inceput în 1994, când a devenit director de creație pentru Gucci. 
Nu numai că a schimbat dramatic imaginea legendarei case de modă, dar de asemenea a și condus compania către un succes fără precedent datorită viziunii sale moderne și adaptate la consumatorul final. 

 

Colecția TOM FORD Eyewear cuprinde monturi de vedere și ochelari de soare destinate ambelor genuri ce continuă linia clasică specifică creațiilor celebrului designer nord-american. Remarcăm coerența colecției, materialele, culorile și formele fiind asociate cu o inegalabilă măiestrie ce evidențiază puternica personalitate, maturitatea stilistică și înclinația pentru formele iconice capabile să dăinuie timpului.

Monturile colecției TOM FORD Eyewear se disting prin rigurozitatea fiecărui detaliu, fară a-și pierde nota de modernitate și luxul minimalist. Preocuparea stilistului pentru impactul spectacular se sprijină pe menținerea unui echilibru perfect între tiparele deja verificate și insertul unui suflu contemporan. Talentul lui TOM FORD transformă fiecare montură într-o vedetă capabilă să uimească privirea, fie că se află sub lumina reflectoarelor de pe podiumurile de modă, fie că circulă liberă sub soare. Amprenta stilului minimalist marca TOM FORD o constituie silueta alungită a literei T – un semn identitar dispus pe ambele brațe și o parte din frontal, ce devine, prin repetiție, numitorul comun al colecției.

Designul adoptă trei tipare conceptuale: classic chic, new iconic și vintage avantgarde. Sunt reinterpretate modele iconice, care au făcut istorie: frontaluri round purtate de John Lennon, monturi panto ce apar în multe din ipostazele lui Woody Allen, forme rectangulare specifice ochelarilor din acetat de celuloză purtați de secretarul de stat american Henry Kissinger în anii `30, formele pilot ce însoțeau soldații forțelor aliate – învingătoare în al doilea razboi mondial, sau formele cateye impuse de Marilyn Monroe, celebra divă, actriță și sex-simbol din anii `50.

Stilistul texan pune accentul pe latura expresivă și ne dovedește abilitățile care l-au făcut celebru în rândul designerilor din toată lumea prin intermediul unor modele inedite și surprinzătoare de ochelari de soare. Joan (FT 383) și Edita (FT 384) – ochelari round și cateye – părăsesc tradiția unui singur frontal dominant și propun o abordare volumetrică, confirmând vocația arhitecturală specifică lui Ford: structura principală din acetat fuzionează cu o platformă metalică ce asigură fixarea sistemului optic și generează efectul wow. Pentru publicul masculin colecția se extinde cu nouă versiune practică și inovativă, declinată din clasica formă aviator – FT 381 este o montură pliabilă înzestrată deopotrivă cu 1 magnet frontal și 4 articulații.

Solicita o oferta la 0723.443.353, office@medicaloptik.ro sau completeaza formularul de contact.